1 Karolinas Kaos: Grejer vi tjejer gör i smyg # 2

Monday, April 28, 2014

Grejer vi tjejer gör i smyg # 2

Jag tänkte fortsätta lite på listan jag laddade upp för ett tag sedan gällande grejer vi tjejer gör i smyg. Kul att inlägget fick så mycket respons, både på bloggen och privat! Vill igen påpeka att jag skriver ur ett medvetet stereotypt tjejperspektiv och inlägget bör därför inte tas på för stort allvar.

5. Selfies - ett jäkla massa arbete
Man kanske inte skulle tro det när man klickar runt på instagram och ser alla selfies som dyker upp, men sanningen är att det oftast ligger en hel del arbete bakom varje selfie. Det är sällan man tar en bild, är nöjd med den och laddar upp den med random filter. Nej det ska fotas ur alla möjliga olika vinklar, håret måste rättas till, kläderna fixas osv. Sen måste man testa olika miner - ofta blir ens fotomin inte alls så snygg som man tänkte sig...


Så då får man göra om och om tills det blir rätt. Men jag har så dåligt tålamod så jag brukar ge upp efter högst tio stycken. Blir det inte bra på tio försök har jag helt enkelt en fuldag och det är bara att acceptera.


Som här till exempel. Från vänster: 8:e försöket, 1:a försöket (wooow), 5:e försöket. (Men t.ex. på den sista bilden hade jag även kunnat plocka bort skorna från golvet och sätta handen på något "snyggare" sätt än i fickan. Det verkar alltid finnas något att rätta till...)


6. Killar kan för evigt förstöra en outfit/ett plagg med en enda kommentar
"Är det clowntema idag?", "Jasså har du blivit präst?", "Ska du ha det där på dig?"... Det spelar ingen roll om det är på skämt eller om du efteråt ändrar dig och säger att du nog gillar outfiten: säger du en dylik kommentar kommer vi troligen aldrig någonsin att ta på oss den utstyrseln igen. Det finns även extremfall: en nära kompis till mig berättade att hon frågat sin pojkvän om hon skulle ta den blå eller den röda klänningen, varpå pojkvännen lite apatiskt svarat: "Hmm den röda kanske". "Jaha, vad är det för fel på den blåa då?!", undrade hon - och använde den aldrig igen. Så killar: säg bara att allt är fint. Om det inte är en uppenbar totalkatastrof förstås.

När det börjar se ut så här, är det okej att slänga ur sig en kommentar...


7. Onödig information?
"Jag ska gå och klippa mig på onsdag". Jasså, varför berättar hon det, kanske du tänker... Men det är helt enkelt för att du ska vara förberedd på att kommentera det när hon kommer hem från frissan. Om hon säger "Jag var till frissan idag", och du svarar "Åh, vad fint det blev!" = noll poäng. Men om du säger "Åh, vad fint det blev!", före hon hinner upprepa att hon varit till frissan = poäng! Förstår ni? Det räknas bara om du "märker det av dig själv".


Vi berättar det också för att vi förstår att det kan vara lite svårt att lägga märke till (åtminstone för ett mansöga) eftersom vi tjejer sällan gör jättedrastiska förändringar med håret. Så spetsa öronen när tjejen ger sån här info, så du är redo att ge henne en komplimang på rätt dag!

2 comments:

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!