1 Karolinas Kaos: Ekologisk kallpressad kokosolja

Tuesday, June 17, 2014

Ekologisk kallpressad kokosolja

Jag använder kokosolja till det mesta - till håret, till matlagning och till kroppen. Varför? För att det är rena rama mirakeloljan. Jag tänkte till följande dela med mig av den här listan på effekterna av kokosolja, för er som inte redan visste hur fantastisk den är.


"Hår:
Kokosolja är en av de bästa naturliga näringskällorna för håret. Det ökar tillväxten och gör håret vackert och glänsande. Regelbunden massage av huvudet med kokosolja gör dessutom din hårbotten är fri från mjäll, löss och lössens ägg, även om din hårbotten är torr. Den är ett utmärkt balsam och hårinpackning då den ger näring åt skadat hår.

Hud:
Kokosolja är också utmärkt för huden och stöder den naturliga kemiska balansen. Den är en effektiv mjukgörare för alla hudtyper och har man torra slemhinnor smörjer den även bra "där nere". (Om man vill använda den som glidmedel bör man komma ihåg att den inte gör sig särskilt bra i kombination med kondom!)
Kokosolja innehåller titandioxid (tiosol) som skyddar mot både UVA och UVB-strålar. Detta gör kokosolja till ett utmärkt solskydd som motsvarar solskyddsfaktor 15.
Kokosolja försenar också ålderstecken som rynkor, åldersfläckar och slapp hud och hjälper vid behandling av olika hudåkommor inklusive psoriasis, dermatit, eksem och andra hudinfektioner. Till skillnad från mineralolja, finns det ingen risk för skadliga biverkningar av kokosolja.

Hälsa:
 • Kokosoljan bryter inte ner kroppens antioxidativa reserver som andra oljor gör
 • Den förbättrar utnyttjandet av essentiella fettsyror och skyddar dem från oxidation
 • Den har färre kalorier än alla andra fetter
 • Den bildar inte skadliga biprodukter när den upphettas till normal koktemperatur som andra vegetabiliska oljor
 • Den har inga skadliga eller obehagliga biverkningar
 • Den är fullständigt icke-toxisk för människor
 • Den är en näringskälla som snabbt producerar energi (istället för att lagras som fett)
 • Den fungerar som en skyddande antioxidant
 • Den förbättrar upptaget av näringsämnen, inklusive vitaminer, mineraler och aminosyror
 • Den stöder och hjälper immunsystemet
 • Den stöder sköldkörtelfunktionen

Matsmältning:
3½ msk varje dag räcker för en vuxen och passar perfekt vid matlagning. Kokosolja hjälper till att förbättra matsmältningen och förhindrar olika mag-, matsmältnings- och tarmproblem. De mättade fetterna som finns i kokosolja har antimikrobiella egenskaper och hjälper till att hantera och döda olika bakterier, svampar och parasiter som orsakar matsmältningsbesvär. Kokosolja hjälper oss också ta upp näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och aminosyror.

Viktminskning:
Kokosolja är mycket användbar vid viktminskning. Den innehåller korta och medellånga fettsyror som hjälper till att bli av med övervikt. Den ger en frisk funktion i sköldkörteln och enzymsystemet. Vidare ökar kroppens ämnesomsättning genom att ta bort stressen på bukspottskörtlarna och bränner därmed mer energi.

Immunförsvaret:
Kokosolja förstärker immunförsvaret, eftersom den innehåller antimikrobiella lipider, laurinsyra, kaprinsyra och kaprylsyra. Dessa har svampdödande, antibakteriella och antivirala egenskaper. Den mänskliga kroppen omvandlar laurinsyra i monolaurin som påstås hjälpa till att hantera virus och bakterier som orsakar sjukdomar som herpes, influensa, cytomegalovirus och även hiv. Det hjälper till att bekämpa skadliga bakterier såsom Listeria monocytogenes och Heliobacter pylori och skadligt protozoer såsom Giardia lamblia.

Träning
Kokosolja är mycket omtyckt av idrottsmän och kroppsbyggare. Orsaken till detta är att kokosolja innehåller mindre kalorier än andra oljor, dess fetthalt omvandlas lätt till energi och den leder inte till ansamling av fett i hjärta och kärl. Kokosolja ökar energin och uthålligheten.

Skelett
Kokosolja förbättrar kroppens förmåga att absorbera viktiga mineraler såsom kalcium och magnesium som är nödvändiga för utvecklingen av ben. Därför är kokosolja mycket användbar för kvinnor som är benägna att få osteoporos efter medelåldern.

Tandvård
Eftersom kokosolja underlättar absorptionen av kalcium i kroppen, hjälper det att få starka tänder. Kokosolja hindrar tandlossning och även karies.

Stress
Kokosolja lindrar symptom i samband med kroniskt trötthetssyndrom eftersom den är mycket lugnande och därför reducerar stress."

Finns i vanliga butiker, jag köpte den här på Prisma.

På samma blogg, Morotsliv, tas det även upp hur kokosoljan kan fungera nästan som en medicin vid diverse sjukdomar. Läs vidare här

No comments:

Post a Comment

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!