1 Karolinas Kaos: Nej till samkönade äktenskap

Wednesday, June 25, 2014

Nej till samkönade äktenskap

I december överlämnades ett medborgarinitiativ till riksdagens talman gällande samkönad äktenskapslagstiftning. Idag röstade lagutskottet nej med siffrorna 10-6.

I Finland idag får ett homosexuellt par registrera parternskap, men inte gifta sig. Ett registrerat partnerskap ger juridiskt sett samma rättigheter som ett äktenskap (förutom den lilla detaljen att de inte får adoptera). Ni som är motståndare av samkönade äktenskap, jag frågar er: varför ska homosexuella par inte ens ha möjligheten att vigas borgerligt? Heteropar som inte vill gifta sig i kyrkan går till magistraten och viger sig - utan präst och utan religion. Sen kan man ha en helt vanlig bröllopsceremoni. Vad är problemet med att homosexuella par också skulle ha möjligheten att göra det?

Om jag skulle bestämma skulle alla ha rätt att vigas vid magistraten. Dessutom skulle det vara upp till varje präst att själv bestämma om han eller hon vill viga ett homosexuellt par eller inte. Om prästen är fine med det - kör! Det känns Ryssland att det ska vara en högre bestämmande faktor som sätter stopp i så fall.

Ska det vara så svårt?

Mina favoriter Mitch & Cam, Modern Family.

6 comments:

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!