1 Karolinas Kaos: Svar på kommentar!

Monday, August 4, 2014

Svar på kommentar!

tjena karolina, har en länk jag ser att blir delad på fb nujust. tycker personligen att artikeln är väldigt provocerade och skulle gärna höra din mielipide om saken :) gillar din blogg förresten och du brukar ha kloka argument! här kan du läsa den: https://www.motgift.nu/2014/07/ge-fan-i-barnen-pride/

Först och främst: tack för din kommentar, det är sådana som gör det roligt att blogga! Sen till din fråga. När jag läste artikeln var min första reaktion att den kändes barnslig, oseriös och jag undrade t.o.m. om det var nåt slags dåligt skämt. Det kändes som att en tonåring hade skrivit dagbok mitt i ett hormonutbrott och sedan råkat publicera texten i misstag. Nå, jag gissade ju nästan rätt. Skribenten Magnus Söderman är en renodlad rasist och homofob och av någon anledning går detta alltför ofta hand i hand med religion - han är nämligen pastor också. Han har tidigare varit frontfigur och talare för Svenska (Nordiska) Motståndsrörelsen och har även varit aktiv inom organisationen Riksfronten och Svenskarnas parti. Idag är han frontfigur för Nordengruppen. Om man är rasist (ursäkta, nationalsocialist) och homofob (finns inget annat ord) och inte kan se något utanför sin egen lilla bubbla är jag av den starka åsikten att man har ett intellekt på en tonårings nivå.

Beskrivning av motgift.nu, där artikeln är publicerad:
"Motgift är ett nätmagasin som tvingats fram av de rådande omständigheterna i Västvärlden i allmänhet och Sverige i synnerhet. Vi står upp för grundläggande västerländska värderingar och försvarar folk, familj och fosterland. Våra skribenter har inte alltid samstämmiga åsikter och övertygelser i alla frågor, men när det gäller den traditionella familjen som samhällets fundament och etnisk lojalitet som dess naturliga förlängning står vi på gemensam mark."

Magnus Söderman, Svenskarnas parti.

Jag har själv inte sett någon dela den här länken på facebook, men om folk har gjort det i protest mot Pride blir jag riktigt matt. Vill man verkligen stöda en gubbe som gnuggar axel med Hitler? Eller så är folk som vanligt bara lite för lata för att kolla upp sina källor före de delar med sig av sina åsikter.

"Ärligt talat, vad är det för fel på er? Finns det ett uns av anständighet kvar hos er? Har det någonsin funnits det? Finns det någon enda homosexuell person som har kurage nog att säga ifrån eller är ni likadana hela högen?"

Söderman har ett väldigt dömande och aggressivt sätt att skriva och alla hans argument känns lösryckta och tagna helt ur kontext. Hans poäng verkar ändå vara: lämna barnen hemma från Pride.

Min åsikt kring det här då... Till pridefestivalen i Jakobstad hade jag absolut kunnat ta med mina barn om jag hade haft några. Det förekom inget naket, inga konstigheter, det var bara en färgglad människomassa fylld av musik, dans och kärlek. Barn tar ingen skada av det, tvärtom. Jag läste på någons blogg att de hade sagt åt ett barn: "Det bästa med den här paraden är att alla är välkomna." Det tyckte jag var fint. Jag tror att det är jätteviktigt att barn från första början får lära sig att det finns olika slags människor för att kunna acceptera dem också. Fördomar bottnar i okunskap.

En pridefestival i Stockholm ser inte riktigt lika ut som i Jakobstad, det vet vi nog allihopa, så dit skulle jag nog fundera en aning om jag ska ta med mina barn eller inte. Det har såklart ingenting med HBTQ-människorna att göra, utan helt enkelt för att det är mera avklätt på de större pridefestivalerna och det anspelas mera på sex. Men ett par nakna bröst är ju inget ett barn skulle bli traumatiserat av det heller. Men det där är svårt att säga eftersom jag inte har egna barn och inte vet hur jag kommer att tänka när jag en dag får det.

"Vad är det som gör att barnen står så högt i kurs hos er? Varför är det så viktigt att få komma till skolorna och ”informera”? Varför vill ni att varenda dagis skall ha en ”genuspedagog”?"

Det här tycker jag att Söderman svarar på själv. Han är själv ett levande exempel på en person som inte blev informerad när han gick i skolan, han fick inte lära sig att det finns homo, bi, trans, queer osv - och därför är han så himla rädd för dessa människor ännu idag. Det är främmande och obehagligt för honom för att han är oinformerad. Jag skulle kunna gå in på det här med rasism också eftersom jag är övertygad om att hans nationalsocialistiska idéer också bottnar i okunskap och fördomar mot andra människor. Om barn från första början får lära sig om minoriteter (språk, religion, läggning...) kommer de att bli accepterande och förstående. Om man säger åt ett litet barn att det finns män som gillar män och kvinnor som gillar kvinnor, då kommer de inte tycka att det är något konstigt med det. Precis som ett barn kan acceptera att vissa tror på Jahve, andra tror på Allah och att det finns många som inte tror på nånting alls. Ett barn föds inte med fördomar, så det är vår uppgift som vuxna att inte föra vidare våra fördomar till dem. Vissa säger att man inte föds som homosexuell - det vill jag påstå att är bullshit och istället svara med att ingen föds som homofob.

Oj vilket långt inlägg det blev... Så där går det då jag alltid har så mycket att säga hehe!

2 comments:

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!