1 Karolinas Kaos: Den rosa månaden

Thursday, October 1, 2015

Den rosa månaden

Oktober månad betyder också rosa månad och årets rosa band har funnits i affär sedan den 22:a september. Jag sprang och köpte mitt redan förra veckan och kommer att bära det stolt hela denna månad och kanske ännu längre. Gå och köp ett du också, det kostar bara 3€ och finns att köpa på massa ställen. Mer info finns här.


Det finns också många andra "rosa produkter" man kan köpa för att stöda bröstcancerforskningen, hur fint är inte t.ex. det här smyckessetet från Kalevala? Jag tycker att det är så bra att flera företag engagerar sig! Nu kan man köpa allt från hårprodukter, ansiktsvård, mat och inredning som stöder Rosa Bandet-kampanjen. Se alla produkter här för att veta vilka produkter du ska spana efter i affärerna.

Ju tidigare cancer upptäcks desto bättre. Detta kan man själv göra genom att undersöka sina egna bröst med jämna mellanrum. Stå rakt eller ligg på rygg. Håll den enda handen bakom huvudet och känn på bröstet med handen som är fri, byt sedan sida. Höger hand undersöker alltså vänster bröst och tvärtom. Det här är så viktigt, så gör det bara, åtminstone en gång i månaden. Det tar inte lång tid. Här och här finns utförligare guider på hur man ska gå till väga. 

2 comments:

  1. Man tycker ju att det är en så löjlig sak det där med att undersöka sig själv regelbundet. Men ack så viktigt! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, en så enkel sak har man nog tid att göra ibland :)

      Delete

Välj 'Namn/webbplats' för att kommentera. Webbplats måste inte anges, det räcker med ett namn.
Det går också att kommentera anonymt.
:) Jag svarar på kommentarer i egen blogg!